Bacteriën - Truus de Kikker

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bacteriën

Vanwege het feit dat er steeds meer bekend wordt over het milieu wordt men ook steeds bewuster van de gevolgen hiervan. Hierdoor is het onderhouden en dus ook schoonhouden van containers steeds belangrijker geworden. De milieu- en hygiëne eisen worden mede hierdoor vanuit de overheid ook steeds strenger. Wij gebruiken daarom ook middellen waarbij de bacteriën  zoveel mogelijk worden gedood na het reinigen van de container. Uit onderzoek blijkt dat bij een temperatuur rond de 25 graden Celsius, de vermenigvuldiging van de bacteriën verdubbelt per seconde.
Hieronder kunt u zien hoe snel de vermenigvuldiging gaat per seconde. U zult begrijpen dat dit grote gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

nvt

Seconde

Bacteriën

1

2

2

4

3

8

4

16

5

32

6

64

7

128

8

256

9

512

10

1024

11

2048

12

4096

13

8192

14

16384

15

32768

16

65536

17

131072

18

262144

19

524288

20

1048576

30

1073741824


 

Dat wil zeggen: als 1 bacterie in een container zit bij een temperatuur van 25 gr Celsius dat deze na 20 seconden is vermeerderd naar, schrik niet, 1048576 bacteriën,  en na 30 seconden zijn de bacteriën  verdubbeld naar 1073741824.

U kunt zelf bedenken wat er gebeurt na 1 uur of zelfs na 24 uur; het is dus van groot belang dat daar goede aandacht aan wordt geschonken. Het is natuurlijk een heel erg hoog percentage en zeker als u bedenkt wat de gevolgen kunnen zijn voor de volksgezondheid.  Het lijkt dat de container er schoon uit ziet, maar er zijn zeker nog genoeg bacteriën aanwezig die bestreden moeten worden.   

Denk b.v. aan ziekenhuizen, zorginstellingen, bejaardenhuizen;  daar worden de containers vaak binnen gezet zodat het een kweek vijver is voor bacteriën. En b.v. de voedsel en zuivelindustrie en de supermarkten in het algemeen, daar is het ook van belang dat de hygiëne gewaarborgd blijft.

De aandacht wat betreft bacteriën zal beter onder de loep genomen moeten worden in de toekomst!!    

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu